Boerderij ‘t Lankhof ligt in de landelijke omgeving van de Achterhoek. Wij bevinden ons in de buurtschap Barlo, op zo'n drie kilometer van het dorp Aalten dat aan Duitsland grenst. Ook onze oosterbuur is rijk bedeeld met natuurschoon en een bezoek meer dan waard. Op uw tochten door het Aaltense buitengebied kunt u kennis maken met het prachtige coulissenlandschap.   .   

Coulissenlandschap

Het coulissenlandschap biedt veel afwisseling, zoals glooiingen, akkers, weilanden, bosgronden en vlakten. Door deze afwisseling is de Achterhoek een geliefd fiets- en wandelgebied (fiets- en wandeltochten zijn verkrijgbaar bij de VVV). Er bestaat een uitgebreid netwerk van fietsroutes met het knooppuntensysteem. Zelfs in Duitsland zijn er tegenwoordig knooppuntenroutes. U kunt de omgeving natuurlijk ook te paard verkennen of met uw auto.   
 

In de omgeving van onze boerderij liggen de natuurreservaten Vennebulten, ’t Goor, 't Klooster en het Loohuisbos, natuurgebieden die zich bij uitstek lenen voor wandelen en fietsen. ’t Goor is een veengebied met een groeiend moerasbos en een opmerkelijke flora-, vogel- en vlinderbestand. 

De omgeving van AaltenEvenementen

Ieder jaar, in het derde weekend van juni, wordt er in Aalten de Farm & Country Fair georganiseerd. Hier kunt u drie dagen lang het avontuurlijke platteland beleven. Dagelijks is er een afwisselend programma . In hartje zomer zijn er in Aalten ieder jaar de Aalten Dagen. Dit is een gezellige braderie met kindervermaak en veel live muziek.

Bredevoort Schittert

Bredevoort organiseert in het laatste weekend van September Bredevoort Schittert: smalle middeleeuwse straatjes, omgetoverd tot een sprookje. Licht, muziek, theater, romantiek en sport staan centraal. De straatverlichting wordt gedoofd en tienduizenden lichtjes in glazen potjes ontstoken. Letterlijk en figuurlijk: schitterend!

Bloemencorso Lichtenvoorde en Winterswijk

Ieder laatste weekend van augustus is het Volksfeest met bloemencorso van Winterswijk. In Lichtenvoorde is op de tweede zondag van september het op een na grootste Bloemencorso ter wereld. Een bezoek meer dan de moeite waard!